Trend: trappen viktigere

Stadig flere huskjøpere gjør personlige tilpasninger på standardtrappene – designmessige, kvalitetsmessige – eller begge deler.

At folk legger mer i trappene i dag enn bare for noen få år siden, er noe Espen Eriksen, kjedeleder i Trapperingen, har merket en stund, og han liker at boligeierne ”trapper opp”.

- Vi hilser selvfølgelig denne utviklingen velkommen, og for oss er det viktig å informere om hva som faktisk er mulig, samt å kunne gi kundene de løsningene de ønsker. Vi i Trapperingen liker å si at trappen er husets viktigste møbel, som skal kle hjemmet og gi boligen særpreg, sier Trapperingen-sjefen.

Fennikel Rett 3

Trappen får større oppmerksomhet

Eriksen peker på flere årsaker til at husbyggere i større grad gjør individuelle tilpassinger når de velger trappeløsning.

- Generelt merker vi en større oppmerksomhet på trappen som et møbel, ikke bare som en praktisk anordning for å kunne bevege seg mellom etasjene. Nordmenn er også svært interessert i interiør, og folk har oppdaget at det er stor forskjell på trapper. Her kan du se alle våre trapper.

Tuva 180 Repostrapp Vangelos
Trappemodell Tuva som repostrapp. Vangen, som er det bærende elementet i trappa, er bygd inn i veggen, og er dermed usynlig.
Tuva 180 Repo Lysitrinn
Trappemodell Tuva med stemningsbelysning. Lys under trinnene er populært.

Flere valgmuligheter

Trapperingen-sjefen mener at også tilbudet på trappefronten har bidratt til denne trenden.

- Valgmulighetene har blitt flere, både når det gjelder design, materialbruk og overflatebehandlinger. Dermed er en trappeløsning som passer inn i det øvrige interiøret blitt mer tilgjengelig for folk, mener Eriksen, og legger til at valg av trapp er noe som må gjøres tidlig i en husbyggeprosess, og som det er viktig å tenke nøye gjennom.

- Toget for trappevalg går mens huset bygges, og terskelen for bytte ut trappen når den først er på plass er høy. Mens drømmesofaen eller drømmelampene kan vente en stund, er det sjelden at man skifter ut trappen i ettertid, så det gjelder å gjøre de riktige valgene mens man har mulighet.

Her kan du bla i eller bestille brosjyrer.

Tuva Mv 90 Sving 03
Trappemodell Tuva som 90-graders svingtrapp. Eik i trinn, rekkverk i glass, midtstilt underliggende vange, trinn uten trappenese.

Design og kvalitet

Ifølge Eriksen går de mest populære oppgraderingene av standardtrappene både på det designmessige og på slitestyrke.

- Av de enkleste endringene er overflatebehandling - folk velger maling eller beis som de vet vil passe med det øvrige interiøret. Gelender i børstet stål eller glass er også blitt svært populære tilvalg de siste årene – det samme er klosstrinn i starten av trappen, noe som åpner opp og gir et helt annet inntrykk rent designmessig.

Når det gjelder kvalitet er det ifølge Eriksen først og fremst materialene det blir gjort endringer på.

- En trapp er gjerne utsatt for hard bruk, og det er i trinnene at slitasjen blir synlig først. Et populært tilvalg for å gi ekstra holdbarhet, er å velge hardtre i trinnene. Eik er et hardere treslag enn f. eks furu, og tåler dermed mer før det blir merker. Som furu kan eik leveres i ulike overflatebehandlinger, men vi ser at malte flater ikke er like vanlig når man velger eik, forteller Trapperingen-sjefen.

I våre trappestudio kan du lære mer om trapp.

138 Tuva Sort trapp Uror
Trappemodell Tuva som rett, åpen trapp. Underliggende vange, sortmalte trinn. Rekkverk i glass festet med bolter til trinnene. vangene, og stikker utom vangen.
Christiania svingtrapp 3
Christiania er en klassisk trappemodell. Her som 90-graders svingtrapp med buet klosstrinn i starten av trappen. Profilerte trinn og sneglehusstolpe. Mange flotte detaljer!