Ny trapp på fem timer

Det stod mellom å kjøpe en ny trapp eller å pusse opp den gamle trappa. Valget falt på ny, og i løpet av fem timer var jobben gjort. Null pussing, kvistlakk, grunning og maling - og et mer slitesterkt og moderne møbel!

Det er ikke så ofte Tom Gokshol hos Trapperingen-fabrikken Tre Trapp i Sætre i Hurum får i oppdrag å bytte ut en gammel trapp, men han mener det godt kunne skjedd oftere.

Enklere enn folk tror

- Det er ganske enkelt å sette inn en ny trapp, og folk blir ganske overrasket når vi sier det tar bare en dag eller to - i dette tilfellet brukte vi bare fem timer på jobben, sier Gokshol.

Han forteller at kunden hadde vært i utstillingen hos Tre Trapp og funnet en trapp han gjerne ville ha. Valget falt på den populære trappemodellen Fennikel med eik i trinnene, rekkverk med stålspiler og returgelender i glass. Se flere varianter av Fennikel her.

- Etter at vi hadde gitt ham tilbud på den trappa han ønsket, var vi på befaring og gjorde måltaking, og da ordren var godkjent av begge parter, gjorde vi avtale for montering noen uker fram i tid. På leveringsdagen startet vi med å ta ned den gamle furutrappa kl. 09 om morgenen, og kl. 14 var den nye trappa på plass, forteller Gokshol.

Ny trapp kan ha stor effekt

Kunden var svært fornøyd med både prosessen, tidsbruken og resultatet, og man skulle derfor tro at det var flere som bytte ut trappa. Trapperingen-produsenten tror det er flere grunner til at det ikke er slik.

- Det er nok sjelden at man bytter trapp uten å pusse opp litt mer. Det blir som regel et større prosjekt, og dermed et større løft. En annen grunn er at folk ikke tenker på å ta med trappa når de pusser opp f. eks gangen - de tror det er mer krevende enn det i realiteten er. Men her kan det virkelig bli en oppgradering - en ny trapp kan gjøre susen i et oppussingsprosjekt, mener Gokshol.

Her kan du bla i eller bestille vår trappekatalog.

Hvordan kjøpe trapp - her er nyttige tips

  • En rehabiliteringsprosess trenger ikke være tidkrevende og langtekkelig.
  • Gjør du et grundig forarbeid og lar våre håndverkere gjøre jobben, er dette et overkommelig prosjekt hvor du har ny trapp på en dag.
  • Trappen er et møbel man ikke bytter ut ofte, og det er verdt å sette av tid i å finne den beste løsningen.
  • Bruk tid i forkant på å kartlegge hva du skal gjøre i forbindelse med bytte av trapp.

Se flere trapper