Drømmetrappa i drømmehuset

I Strandheimvegen i Molde bor familien Nilsen med Mina, Marc og deres tre døtre. I løpet av ni måneder forvandlet de en gammel tomannsbolig til en topp moderne enebolig.

Det har vært et produktivt år for Marc André Steiner Nilsen og Mina Bolsønes Nilsen. Huset de tok over i juli i fjor er ikke til å kjenne igjen. Uendelig mange arbeidstimer og mye kreativ tenkning er lagt ned fram til de flyttet inn i begynnelsen av mars i år - noen uker før den yngste datteren meldte sin ankomst.

Fra 1950-talls til 2020-talls

Huset til Mina og Marc var et klassisk 50-tallshus, et såkalt Bjordalshus, som det er flere av i Molde. I nabolaget har det vært mange hus i samme stil.

– Vi ville ha huset litt annerledes, og gi det et mer moderne preg, forteller Marc.

Han er bygningsingeniør, og driver sitt eget firma. Han begynte for seg selv da ferdighusleverandøren han jobbet hos tidligere, la ned kontoret i Molde. Med slik kompetanse har det vært mulig med mye egeninnsats, og i tillegg til innleide snekkere har det også vært mye hjelp fra venner og kjente. 

Repostrapp Solheimvegen Ovenfra

Ny romløsning

Marc og Mina har endret på det meste i huset. Blant annet har huset fått ny romløsning, og trappa er flyttet slik at den har fått en mer sentral plass i boligen.

– Da vi kjøpte huset var det en horisontaldelt tomannsbolig, og trappa var plassert i yttergangen, et stykke unna oppholdsrommene. Nå er trappa midt i huset, vegg i vegg med stua, og med denne plasseringen er det lett å høre barna om de f. eks leker i loftsstua. Det er mye mer praktisk for oss, mener Mina.

Trappa Nedenfra Og Opp Crop

Inspirasjon på Instagram

Når et helt hus skal renoveres er det mange valg som skal tas. Mina forteller at hun har hentet mye inspirasjon både på finn.no og i sosiale medier. Der var også der hun fant inspirasjon til trappa.

– Jeg hadde sett en trapp på Instagram som jeg likte godt. Marc tegnet en variant av denne, og så sendte vi forespørsel til blant annet Trapperingen Eiktrapp. De forsto med en gang hva vi ønsket oss, og da valgte vi å kjøpe trapp fra de.

Her kan du følge Trapperingen på Instagram.

Trygge Barn Spilevegg
Mina og Marc valgte spilevegg i stedet for returgelender. De synes det er tryggere siden de har barn som er i den alderen at de liker å klatre.

Repostrapp i farge som gulvet

Trappa er en 90-graders repostrapp med tette trinn i hvitbeiset eik.

– Underveis sendte vi Trapperingen Eiktrapp en prøve på gulvet, for å få trappa så lik gulvet som mulig. Ettersom gulvet er i helstav og trappa er trestav, er uttrykket litt forskjellig, men fargemessig er det så likt som det kan bli, mener Marc.

Trygge Barn Spilevegg Sofa

Sitteplasser

Det spesielle med trappa er at den har ekstra brede trinn i nederste halvdel. Slik blir trappa et møbel med både ekstra sitteplasser og en lekeplass.

– Det har blitt som vi ønsket. Vi sitter innmari mye i trappa selv, og jentene våre oppholder seg mye på de nederste trinnene og leker seg, forteller Mina.

  • Repostrapp Solheimvegen Andre Del
  • Repostrapp Solheimvegen Ovenfra
  • Handloper Og Spiler Solheimvegen
  • Repostrapp Solheimvegen Fra Toppen

Budrunde

Da huset i Strandheimvegen lå ute til salgs i fjor, var interessen stor, og det var mange som deltok i budrunden, blant annet utbygger.

– Det var 5-6 som bød, og vi ga oss egentlig flere ganger i løpet av budrunden, men så hoppet vi på igjen likevel, smiler Mina. 

Mina Og Marc Solheimvegen Sofa Repostrapp
Mina og Marc totalrenoverte boligen, og flyttet inn noen dager før deres yngste datter kom til verden.

Renovert for mer

Da de fikk tilslaget gikk det slag i slag, og salget av tomannsboligen litt utenfor bysentrum, som de hadde bygd bare noen år tidligere, gikk fort.

– Den eldste datteren vår skulle begynne på skole snart, og vi ville være etablert til da. Da dette huset kom for salg så vi muligheten for å bo landlig, bynært og med kortere transportvei til jobb for oss begge. Vi har nok brukt mer penger på renoveringen enn hva huset kostet, men nå har vi et hus vi er strålende fornøyd med, sier de to.

Skal leie ut hybler

Neste prosjekt før de legger ned hammeren og malerkosten, er å gjøre klar tre hybler i kjelleren i det nyrenoverte huset. 

– Strandheimvegen ligger nært Høgskolen i Molde, og vi tar sikte på å bli hybelverter for tre studenter til høsten. Det er populært å leie i dette området, så vi tror det skal gå greit, sier Marc. 

Renovert Hus I Solheimvegen Trapp
Fra tradisjonelt 50-tallshus til topp moderne enebolig.

Fornøyd trappeleverandør

Trapperingen Eiktrapp har fabrikk i Tennfjord, ikke langt fra Molde. Marc og Mina valgte å kjøpe sin drømmetrapp fra de.

- Mange ønsker å investere i trappa som et varig møbel, og her har vi et godt eksempel på hvor viktig trappa er for en bolig. Vi liker oppdrag som dette, og er glade for at vi fikk være med å realisere Mina og Marcs visjon, sier Roger Eik i Trapperingen Eiktrapp.

Her kan du SE FLERE TRAPPER. Ønsker du å besøke et trappestudio? Trapperingen har 13 trappestudio rundt omkring i landet. Se oversikten over våre trappestudio her.